top of page
Fødselsforberedelse

Hva er FødselsYoga?

Kursene i denne kategorien er MamaYogas kurs som handler om tiden frem mot fødsel og hva du kan gjøre under fødsel. Vår målsetning på disse kursene er å forberede deg både fysisk og psykisk slik at du står sterk og rolig i fødselen. I tillegg ønsker vi å inkludere den som skal hjelpe deg under fødselen slik at han/hun kan lære på hvilke måter det er best å støtte deg og slik at dere kan stå best mulig sammen under fødsel .
 
På de vanlige kursgangene i FødselsYoga har vi valgt ut yogateknikker som vi vet kan være til hjelp både i oppkjøringen til fødsel og under selve fødselen. Dessuten har vi inkludert mye annen kunnskap om fødsel og fødselsforberedelse som vi vet er viktig for deg som skal føde uansett om du er førstegangsfødende eller har født tidligere.

Viktige temaer på kurset:

Hva skjer under fødsel?

 

Hvilke naturlige ressurser har du?

 

Hvilke hormoner er viktige under fødsel og hvorfor?

 

Hvordan skape og opprettholde god fødselsflyt?

 

Hvilke stillinger kan hjelpe fødselen og hvorfor?

 

Gode teknikker for smertehåndtering

På Partnertimen, som er avslutningstimen på alle FødselsYoga og FødselsYoga Helg kursene, er fødselshjelper med for å lære hvordan han/hun kan støtte fødekvinnen under fødselen. Fødselshjelperen er den som skal være med under fødselen (partner, venninne, mor eller andre).
 
Kursene i FødselsYoga er ment å kunne kombineres med våre andre kurs slik at du kan gå på ditt favoritt GravidYoga kurs samtidig som du følger kurset i FødselsYoga. Du kan dermed gå to ganger i uka mot slutten av svangerskapet og på den måten få en deilig og velgjørende tid før du føder. 

Men det er også fullt mulig å kun delta på FødselYoga kurs, eller kun Partnertimen. Er du førstegangsfødende så anbefaler vi primært et helt kurs, men dersom du kun skal friske opp kunnskap fra sist gang du gikk på kurs så kan du godt kun delta på Partnertimen.
 
Vi anbefaler at du deltar på FødselsYoga i 3. trimester, men det er også mulig å delta tidligere dersom det er det som passer best for deg. Kurset er tilpasset de med svangerskapsrelaterte bekkenplager.

FødselsYoga

FødselsYoga

Et dypdykk i yogateknikker & kunnskap som kan hjelpe deg under fødsel.

I tillegg til å være fødselsforberedende er disse klassene også stress-ned og «pamper-yourself» yogatimer for kommende mammaer. Her får du virkelig tid til å senke skuldrene og bare fokusere på deg selv og den lille du bærer på i magen!

Kurset består av 4 kursganger der kun du som gravid deltar og en kursgang der din partner/fødselshjelper kan delta for å lære hvordan han/hun kan assistere deg med fødselsmassasje, gode stillinger og støtte under fødselen. Partnertimen er nyttig og praktisk og inneholder ingen fysisk yoga. Dersom din partner ikke har anledning til å delta så kan du helt fint delta alene på denne kursgangen.


 

Partnertime

Siste kurstime på FødselsYoga er en Partnertime. Her deltar fødselshjelper for å lære hvordan han/hun kan støtte fødekvinnen under fødselen. Fødselshjelperen er den som skal være med under fødselen (partner, venninne, mor eller andre).

 

Vi gjennomgår hvordan dere kan styrke den naturlige fødselsflyten, går igjennom nyttige stillinger og bevegelser, avspenningsteknikker og Fødselpusten som fødekvinnen allerede har lært på FødselsYoga kurset. Dette er en praktisk kurskveld der vi vektlegger kommunikasjon mellom den fødende og fødselshjelper og fødselshjelpers rolle under fødselen. Det inngår ingen fysisk yogapraksis på partnerkvelden.
 
Partnerkvelden er inkludert i prisen til FødselsYoga kurs. Dere kan også kun følge partnerkvelden til kr 610,- til sammen for deg og din partner. Kontakt oss for påmelding dersom du ikke går på FødselsYoga. 

Partnertime

STÅ STERKT & STØDIG SAMMEN I FØDSEL!

bottom of page