styrket kvinne - avspent mamma
 

FødselsYoga

Kursstart:
Tors10.02.2022
Pris:
kr. 1 725,-
Lokale:
Frysja
Yogalærer:
Kine Bruksås
Timer:
5

Kursdatoer:
  • 10.02.2022   16:30 - 17:50
  • 17.02.2022   16:30 - 17:50
  • 03.03.2022   16:30 - 17:50
  • 10.03.2022   16:30 - 17:50
  • 17.03.2022   16:30 - 17:50
  • 24.03.2022   16:30 - 17:50

FødselsYoga gir deg et dypdykk i både yogateknikker og kunnskap som kan hjelpe deg under fødsel. Vår målsetning for dette kurset er å forberede deg både fysisk og mentalt slik at du står sterkest mulig i fødselen og som nybakt mamma etter fødselen.
 
Vi jobber mye med hvordan pust, kroppsbevissthet og avspenningsteknikker kan påvirke fødselsflyten og fødselshormonene positivt.
 
Vi i MamaYoga har jobbet med gravidyoga og fødselsforberedelse i snart 20 år og har på dette kurset samlet det vi har erfaring med at fungerer best mulig for flest mulig under fødsel. En teknikk vi bruker mye tid på er «Fødselspusten» som vi har utviklet over mange år og som vi vet at svært mange har fått god hjelp av under fødsel. Denne pusten har vi også fått masse positiv feedback på fra jordmødre som merker hvordan den hjelper den fødende både til å slappe av, holde fokus og hvile i riene. Den er enkel og effektiv og du får god tid til å jobbe med den slik at den virkelig sitter i kroppen når du skal føde.
 
I tillegg til å være fødselsforberedende er disse klassene også stress-ned og «pamper-yourself» yogatimer for kommende mammaer. Her får du virkelig tid til å senke skuldrene og bare fokusere på deg selv og den lille du bærer på i magen!
 
Og husk; når du gjør gode ting for deg selv så gjør du også gode ting for babyen din!
 
Kurset egner seg spesielt for gravide i 3. trimester som ønsker å forberede seg på fødsel i den siste delen av svangerskapet, men den egner seg også godt for de som ønsker å gjøre dette over lengre tid (f.eks. ønsker å gå flere FødselsYoga kurs), er gravid med tvillinger eller ønsker å delta på en gravidyogatime som har fokus på velvære, avspenning og pust også i 2. trimester.
 
FødselsYoga egner seg også godt for gravide med svangerskapsrelaterte bekkenplager og du trenger ingen tidligere erfaring med yoga for å delta på dette kurset.
 
Kurset består av 4 kursganger der kun du som gravid deltar og en kursgang der din partner/fødselshjelper kan delta for å lære hvordan han/hun kan assistere deg med fødselsmassasje, gode stillinger og støtte under fødselen. Partnertimen er nyttig og praktisk og inneholder ingen fysisk yoga. Dersom din partner ikke har anledning til å delta så kan du helt fint delta alene på denne kursgangen.
 
NB! Du må melde deg på Partnertimen separat og vil motta en lenke for dette i påmeldingsbekreftelsen når du melder deg på et FødselsYoga kurs. Vi setter opp to alternative Partnertimer per FødselsYoga kurs for å gi alle så god oppfølging som mulig. Enkelte Partnertimer kan fylle seg raskt opp, så det er lurt å melde seg på raskt for å sikre seg plass!
 
Les mer om innholdet og de alternative tidene for Partnertimen.
 
I påmeldingsbekreftelsen mottar du også en lenke til et temahefte med masse informasjon. Vi går igjennom det meste av dette slik at du i løpet av kurset vil tilegne deg masse nyttig kunnskap om fødsel. Kunnskap gir som kjent trygghet og det har vi virkelig erfart igjen og igjen på disse kursene! Vi anbefaler både deg og din partner å lese igjennom temaheftet flere ganger.
 
NB! Viktig informasjon i 2021: Vi har strenge smitteverntiltak slik at alle våre deltakere skal føle seg trygge på å komme på kurs hos oss. Alle som deltar på kurs må være friske og symptomfrie. Vi anbefaler deltakere å ha egen yogamatte, men vi har gode smittevernrutiner, så du kan låne hos oss hvis du ikke har selv. Dersom du benytter deg av yogautstyr i lokalet må ta med et rent håndkle for å dekke til lånt utstyr. Både for egen sikkerhet, men også av hensyn til andre som skal bruke utstyret etterpå. Alt utstyr organiseres slik at det brukes av færrest mulig deltakere i løpet av uka.
 
Antibac er satt ut i vårt lokale og vi anbefaler at du bruker dette når du kommer og når du går pluss etter toalettbesøk. Viktige overflater vil bli vasket/desinfisert flere ganger per dag. Vi oppdaterer oss fortløpende på hvilke smitteverntiltak som kreves og anbefales for yogastudioer, og holder en streng linje for å sikre deg som deltaker best mulig.
 
Den spesielle situasjonen gjør også at vi dessverre ikke kan la deltakere bli i lokalet utover den tiden klassen varer, siden yogalærer må sørge for at lokalet blir vasket og klargjort for neste time. Det er heller ikke mulig å komme tidligere enn 10 minutter før timen starter av samme grunn.
 
Smitteverntiltakene innebærer også et svært nedsatt antall deltakere som kan delta på kurs i 2021. Derfor vil det så lenge dette opprettholdes ikke være mulig å ta igjen tapte timer på andre kurs. Går du glipp av flere timer kan du ta kontakt på post@mamayoga.no, så gir vi deg tilgang på FødselsYoga Online i en begrenset periode som kompensasjon. Håper på forståelse for at vi må gjøre det litt annerledes en periode.
 
Hjertelig velkommen på kurs ved MamaYoga!