styrket kvinne - avspent mamma
 

FødselsYoga

Kurs Dag & Tid Starter Timer Yogalærer Pris
Kurs Dag & Tid Starter Timer Yogalærer Pris
Kurs Dag & Tid Starter Timer Yogalærer Pris
FødselsYoga er det gravidyogakurset som virkelig gir deg et dypdykk i både yogateknikker og kunnskap som kan hjelpe deg under fødsel.
 
Vi i MamaYoga har jobbet med gravidyoga og fødselsforberedelse i mer enn 15 år og har på dette kurset samlet det vi har erfaring med at fungerer best mulig for flest mulig under fødsel. Vår målsetning for dette kurset er å forberede deg både fysisk og mentalt slik at du står sterkest mulig i fødselen og som nybakt mamma etter fødselen.
 
En teknikk vi bruker mye tid på er «Fødselspusten» som vi har utviklet over mange år og som vi vet at mange har fått god hjelp av under fødsel. Denne pusten har vi også fått masse positiv feedback på fra jordmødre som merker hvordan den hjelper den fødende både til å slappe av, holde fokus og hvile i riene. Den er enkel og effektiv og du får god tid til å jobbe med den slik at den virkelig sitter i kroppen når du skal føde.
 
Vi jobber også mye med kroppsbevissthet og avspenningsteknikker siden det å være avspent og holde god kontakt med kroppen under fødsel gir god fødselsflyt og gjør at viktige «feel-good» og smertereduserende hormoner skilles ut i kroppen.
 
Kurset består av 6 kursganger der kun du som gravid deltar og en kursgang der din partner/fødselshjelper kan delta for å lære hvordan han/hun kan assistere deg med fødselsmassasje, gode stillinger og støtte under fødselen. Partnertimen er nyttig og praktisk og inneholder ingen fysisk yoga. Dersom din partner ikke har anledning til å delta så kan du helt fint delta alene på denne kursgangen.
 
NB! Du må melde deg på Partnertimen separat og vil motta en lenke for dette i påmeldingsbekreftelsen når du melder deg på et FødselsYoga kurs.
 
Les mer om innholdet og de alternative tidene for Partnertimen.
 
I påmeldingsbekreftelsen mottar du også en lenke til et temahefte med masse informasjon. Vi går igjennom det meste av dette slik at du i løpet av kurset vil tilegne deg masse nyttig kunnskap om fødsel. Kunnskap gir som kjent trygghet og det har vi virkelig erfart igjen og igjen på disse kursene! Vi anbefaler både deg og din partner å lese igjennom temaheftet flere ganger.
 
I tillegg til å være fødselsforberedende er disse klassene også stress-ned og «pamper-yourself» yogatimer for kommende mammaer. Her får du virkelig tid til å senke skuldrene og bare fokusere på deg selv og den lille du bærer på i magen!
 
Og husk; når du gjør gode ting for deg selv så gjør du også gode ting for babyen din!
 
Kurset egner seg spesielt for gravide i 3. trimester som ønsker å forberede seg på fødsel i den siste delen av svangerskapet, men den egner seg også godt for de som ønsker å gjøre dette over lengre tid (f.eks. ønsker å gå flere FødselsYoga kurs), er gravid med tvillinger eller ønsker å delta på en gravidyogatime som har fokus på velvære, avspenning og pust også i 2. trimester.
 
FødselsYoga egner seg også godt for gravide med svangerskapsrelaterte bekkenplager og du trenger ingen tidligere erfaring med yoga for å delta på dette kurset.